A Methodology for Power System Protection Using Digital Relay
روشی برای حفاظت از سیستم های قدرت با استفاده از رله های دیجیتال
نام مقاله به فارسی:
نام مقاله به انگلیسی:
روشی برای حفاظت از سیستم های قدرت با استفاده از رله های دیجیتال
چکیده:
ابزار مدلسازی برای درک اساسی سیستم نیرو ،مخصوصا برای مهندسین جدید مثمر ثمر است. چنین ابزاری به مهندسین جدید کمک می کنند تا سیستم را تحت شرایط نرمال و شرایط خطا میزان نمایند. این مقاله روشی برای محافظت سیستم نیرو بااستفاده از رله ی دیجیتالی را دربر می گیرد. مراحل مختلف تبدیل داده ها در دیجیتالی سازی یک سیگنال نیز مورد بحث قرار گرفتند. در گذشته، رله های الکترومغناطیسی بطور معمول استفاده می شدند، امروزه چنین رله هایی با رله های دقت بالا و سرعت زیاد دیجیتالی جایگزین شدند. عملکرد سریع رله ،مخصوصا برای اینگونه خطاهایی که می توانند منجر به قطع شدن سیستم شوند، مطلوب هستند. رله های دیجیتالی مزایای دیگری نیز از لحاظ تنظیمات چند متغیری و اندازه ی بهم فشردگی را نیز ارائه می دهند. در این مقاله، عملکرد رله در ژنراتور سنکرونی ۱۱kV ،که ازطریق یک مبدل اضافی به ۲۲۰kV متصل است تست شد.
واژه های کلیدی: رله های نیروی معکوس ؛ مدلسازی رله ؛ رله های دیجیتالی.
مقدمه:
سیستم های محافظتی ممکن است دچار اشتباه شده و شرایط را بدتر کنند و منجر به قطع شدن سیستم شوند. تمام شرایط خطا منجر به چنین شرایطی نمی شوند. خطاهایی که باعث بوجود آمدن اینگونه شرایط می شوند شامل N-1 احتمال خط، اضافه بار، جریان معکوس نیرو (اتلاف ورودی مکانیکی) و سایر موارد هستند. یک نوع طرح محافظتی ، ترتیبات انواع مختلف رله ها مثل اضافه جریان، رله اتصال کوتاه، ولتاژ کم یا اضافی، رله هایی با بسامد بالا-پایین و غیره است. در دهه ی نود بیشترین رله ها در سیستم نیرو ،الکترومغناطیسی بودند که بعدها با حالت نیمه-رسانا جایگزین شدند. امروزه هردونوع رلهبا رله های دیجیتالی جایگزین شدند. رله های دیجیتالی دارای مزیت های سرعت در عملکرد، کوچکی اندازه و قابلیت اطمینان در محافظت در شرایط خطای سیستم نیرو دارند. این رله همچنین از لحاظ حساسیتشان و کنترل در سطح گسترده دارای مزیت می باشد.
ابزار شبیه سازی، کمک بزرگی بخصوص برای محققین و مهندسین تازه کار برای آشنایی با عملکرد واقعی سیستم نیرو بحساب می آید. بعنوان یک محقق، رفتار این سیستم را می توان در طرح های مختلف مشاهده نمود و نتایج دستکاری کرد که در سیستم سالم امکان پذیر نیست. MATLAB نیز شبیه سازیی براساس جعبه ابزار تحلیل سیستم نیرو برای مهندسین سیستم نیرو فراهم می کند . اگرچه، این جعبه ابزار دارای ماژول های رله ی محافظتی نیست. در این مقاله، طرح رله ی دیجیتالی معکوس نیرو RPR در MATLAB/Simulink ساخته شد. چند فرایند دیجیتالی سازی نیز در پردازش سیگنال گنجانیده شدند. این مراحل نیز در این مقاله مورد بحث قرار گرفتند.
نوع مقاله | ژورنال IJARCSSE |
سال ارائه | ۲۰۱۳ |
گزارش کار | دارد |
ترجمه | دارد |
شبیه سازی | در محیط MATLAB |
دیدگاه ها