پایان نامه کارشناسی بهبود کیفیت ولتاژ با DVR بدون ترنسفورمر
پایان نامه کارشناسی بهبود کیفیت ولتاژ با DVR بدون ترنسفورمر
موضوع پایان نامه آماده کارشناسی برق قدرت:
پایان نامه کارشناسی کاهش هزینه و بهبود کیفیت ولتاژ با استفاده از DVR بدون ترانسفورماتور همراه با اینورتر چند سطحی H
مقدمه:
امروزه دستگاههای صنعتی مدرن عمدتا بر اساس تجهیزات الکترونیکی مانند کنترل کنندههای منطقی قابل برنامهریزی و درایوهای الکترونیکی هستند. دستگاه های الکترونیکی نسبت به اختلالات بسیار حساس هستند و کمتر متحمل مشکلات کیفیت توان مانند تضعیف، تورم و هارمونیکهای ولتاژ میباشند. افت ولتاژ یکی از شدیدترین اختلالات برای تجهیزات صنعتی در نظر گرفته میشوند. پشتیبانی از ولتاژ در بار را می توان با تزریق توان راکتیو در نقطه بار اتصال مشترک به دست آورد. پشتیبانی ولتاژ در بار را میتوان با تزریق توان راکتیو در نقطه بار کوپلینگ مشترک به دست آورد. روش معمول برای این کار، نصب مکانیکی خازن شنت سوثیچ در پایانههای اولیه ترانسفورماتور توزیع است. سوئیچینگ مکانیکی ممکن است در یک برنامه، از طریق سیگنالهای دریافتی از یک سیستم نظارتی کنترل و اکتساب داده (SCADA)، با یک برنامه زمان بندی، و یا اصلا بدون سوئیچینگ باشد. اشکال آن این است که، گذارهای سرعت بالا نمیتوانند جبران شوند. برخی تضعیف و تورمها در چارچوب زمانی محدود تجهیزات سوئیچینگ مکانیکی، اصلاح نمیشوند. تپهای ترانسفورماتور استفاده میشود، اما تپ متغیر تحت بار ، هزینه بر است.
یک راه حل دیگر الکترونیک قدرت برای تنظیم (رگولاسیون) ولتاژ، استفاده از اعاده دهندهی دینامیکی ولتاژ (DVR) است. DVRها یک کلاس از تجهیزات قدرت سفارشی[۱] برای ارائه کیفیت توان توزیع قابل اعتماد هستند. آنها از یک سری تکنولوژی افزایش ولتاژ استفاده میکنند که از سوئیچ حالت جامد برای جبران تضعیف و تورم ولتاژ استفاده میکند. کاربردهای DVR عمدتا برای بارهای حساس است که ممکن است با نوسانات در ولتاژ سیستم به شدت تحت تاثیر قرار بگیرند.
پیکربندی های سیستم DVR با توجه به فن آوری وارونگر مورد استفاده، عنصر ذخیره کنندۀ انرژی، و توپولوژی مدار متفاوت می باشند. رایج ترین وارونگرها عبارتند از وارونگر سه فاز، سه وارونگر تک فاز، و وارونگرهای چندسطحی (MLI). سیستم های عنصر ذخیره کنندۀ متعددی را می توان در DVR مورد استفاده قرار داد، مانند باتری ها [۲]، خازن ها [۳، ۴]، منبع انرژی مغناطیسی ابررسانا (SMES) [5]، و چرخ لنگر [۶]. توپولوژی های مختلف مدار DVR در [۷] مورد بررسی قرار گرفته اند.
استراتژی های کنترل زیادی برای DVR وجود دارد [۸]. روش پیشخطا، روش اصلی جبران سازی می باشد چرا که اختلال رفع شده و ولتاژ بار در مقدار پیش از خطای خود نگهداری می شود. ایراد اصلی این روش، توان اکتیو بزرگی است که در طول جبران سازی توسط DVR تامین می شود [۹]. یکی دیگر از استراتژی های کنترل، روش پساخطا است که مبتی بر ایجاد ولتاژ متعادل سه فاز از روی اختلال استخراج شده می باشد. این استراتژی کنترل می تواند به حداقل ولتاژ و یا حداقل انرژی برای عملکرد DVR دست یابد. دو تکنیک برای تحقق بخشیدن به این روش وجود دارد؛ تکنیک اول مبتنی بر استفاده از حلقۀ قفل شده در فاز (PLL) [10] می باشد، در حالی که تکنیک دوم بر اساس اجزای متقارن است [۱۱].
DVR بدون ترانسفورماتوری بر اساس توپولوژی ۹ سطحی آبشاری از نوع پل H در این مقاله ارائه شده است. استفاده از توپولوژی وارونگر چندسطحی باعث بهبود قابلیت DVR در تزریق حداکثر ولتاژ می شود. علاوه بر این، DVR را می توان در شبکه های ولتاژ متوسط بدون ترانسفورماتور الحاقی مستقیما به کار برد. حذف ترانسفورماتور الحاقی، هزینه و اندازۀ DVR را کاهش می دهد. از مسائل مربوط به ترانسفورماتورها مانند اشباع و جابجایی فاز جلوگیری می شود [۱۲]. علاوه بر این، MLI ها دارای حالت های سوئیچینگ زیادی هستند به طوری که ولتاژ خروجی در مقایسه با وارونگر دو سطحی معمولی دارای پله هایی با ارتفاع کوچکتر می باشد. این باعث کاهش هارمونیک ها در فرکانس سوئیچینگ پایین و در نتیجه کاهش تلفات سوئیچینگ می شود [۱۳]. علاوه بر این، dv/dt پایین در MLI منجر به کاهش نویز حاصل از عمل سوئیچینگ در مقایسه با وارونگر دو سطحی معمولی می شود.
در این مقاله، کنترل کننده ای با انرژی بهینه ارائه می شود که قادر به جبران اختلالات کیفیت ولتاژ است. کنترل کنندۀ پیشنهادی بر خلاف استراتژی کنترل ارائه شده در [۱۴، ۱۵]، ولتاژ متعادل سمت بار را در صورت کمبود ولتاژ شدید و نامتعادل با کاهش تزریق توان اکتیو حفظ می کند. طرح پیشنهادی دارای عملکردی با انرژی بهینه می باشد که قابلیت گذار DVR را به حداکثر رسانده و مانع افزایش ولتاژ سمت dc وارونگر می شود، این افزایش ولتاژ هنگامی رخ می دهد که DVR در طول جبران بیشبود ولتاژ، توان اکتیو را جذب می کند. این کار با نصب خازن به جای منابع DC به عنوان عناصر ذخیره کنندۀ انرژی برای DVR محقق می شود. علاوه بر این، روش ساده و آسانی نیز برای تولید سیگنال های مدولاسیون استفاده شده است، که باعث بهبود عملکرد دینامیکی DVR می شود. این با روش های ارائه شده در مراجع [۱۰، ۱۴] که مبتنی بر محاسبۀ دامنه ها و زاوایای فاز ولتاژهای سه فاز تزریق شده در DVR هستند، متمایز می باشد.
فهرست مطالب
فهرست مطالب
۱) مقدمه: ۶
۲) منابع و مسائل تاثیر گزار بر کیفیت توان.. ۱۰
۱-۲راه حل برای مسائل کیفیت توان.. ۱۱
۳) اعاده دهندهی دینامیکی ولتاژ (DVR) 12
الف. معادلات مربوط به DVR.. 27
ب. حالتهای عملیاتی DVR.. 29
ج. روشهای تزریق ولتاژ DVR.. 30
د. روش های جبران ولتاژ DVR.. 30
ذ. مبدل منبع ولتاژ (VSC) 32
ر. منابع تغذیه DVR.. 32
ز. مولفه های اصلی DVR.. 33
۴) انواع کنترل کننده های DVR: 34
۱-۴) کنترل کنندهی سینوسی مبتنی بر PWM (SPWM) 34
۲-۴) کنترل کننده PI با PWM: 36
۳-۴) کنترل مبنی بر محاسبه ی توان راکتیو با ردیابی ولتاژهای بار به همره کنترلر تناسبی رزنانس (PR) 36
۴-۴) کنترل بر اساس مفهوم dqo برای شناسایی و پاک کردن هرگونه اختلال کیفیت نیرو. ۴۱
۵-۴) کنترلر پیشرفته ی d-q-o با سه ترانسفورماتور تک-فاز و شامل اینورتر ۳-پایه که ۶ سوئیچ.. ۴۳
۴-۶) طرح کنترلی بدون ترانسفورماتور مبتنی بر توپولوژی وارونگر چندسطحی آبشاری از نوع پل H.. 46
۱-۶-۴) طرح جبران سازی پیشنهادی.. ۴۹
۱-۱-۶-۴) حالت توان اکتیو صفر. ۵۰
۲-۱-۶-۴) حالت حداقل توان اکتیو. ۵۲
۲-۶-۴) تولید سیگنال های مدولاسیون.. ۵۵
۳-۶-۴) شبیه سازی و نتایج.. ۵۹
۵) نتیجه گیری.. ۸۱
۶) مراجع.. ۸۳
نوع فایل پایان نامه | word به همراه شش مقاله ترجمه شده (۷۴ صفحه) |
پاورپوینت | دارد در ۱۵ صفحه |
شبیه سازی | با نرم افزار MATLAB |
گزارش کار | به صورت word |
هزینه | ۹۰٫۰۰۰ تومان |
لینک خرید پایان نامه |
برای دانلود و خرید پایان نامه کارشناسی برق قدرت آماده با عنوان پایان نامه کارشناسی کاهش و بهبود کیفیت ولتاژ با DVR بدون ترانسفورماتور بر روی لینک خرید زیر کلیک کنید:
مراجع ترجمه شده و موجود در پکیج پایان نامه:
نوع ژورنال | IEEE 2014 |
عنوان مقاله لاتین:
(Power Quality Improvement In Low Voltage Distribution System Using Dynamic Voltage Restorer (DVR
عنوان مقاله فارسی:
بهبود کیفیت توان در سیستم توزیع ولتاژ پایین بااستفاده از بازگردان دینامیکی ولتاژ (DVR)
نوع ژورنال | الزویر ۲۰۱۲ |
عنوان مقاله لاتین:
An energy optimized control scheme for a transformerless DVR
عنوان مقاله فارسی:
طرح کنترلی با انرژی بهینه برای DVR بدون ترانسفورماتور
نوع ژورنال | IEEE 2014 |
عنوان مقاله لاتین:
Mitigation of Voltage Sag and Swell Using Dynamic Voltage Restorer
عنوان مقاله فارسی:
تعدیل کاهش و افزایش ولتاژ با استفاده بازیاب دینامیکی ولتاژ
نوع ژورنال | IEEE 2012 |
عنوان مقاله لاتین:
(Reactive Power Estimation based control of Self Supported Dynamic Voltage Restorer (DVR
عنوان مقاله فارسی:
محاسبه ی توان غیرفعال براساس کنترل بازگرداننده ی مستقل دینامیکی ولتاژ (DVR)
نوع ژورنال | IEEE TRANSACTIONS 2012 |
عنوان مقاله لاتین:
Modeling analysis and solution of Power Quality Problems
عنوان مقاله فارسی:
تجزیه و تحلیل مدلسازی و راه حل مسائل کیفیت توان
نوع ژورنال | IEEE 2012 |
عنوان مقاله لاتین:
Modeling and Simulation of a Dynamic Voltage Restorer (DVR) for Power Quality ProblemsVoltage Sags and Swells
عنوان مقاله فارسی:
مدلسازی و شبیه سازی یک اعاده دهندهی ولتاژ دینامیک (DVR) برای مسائل کیفیت توان- تضعیف و تورم ولتاژ
پایان نامه کارشناسی بهبود کیفیت ولتاژ با DVR بدون ترنسفورمر + پایان نامه آماده کارشناسی برق قدرت + دانلود پایان نامه برق قدرت + پایان نامه کارشناسی برق با شبیه سازی matlab + پایان نامه در زمینه بهبود کیفیت توان + پایان نامه در مورد DVR بدون ترانسفورماتور + پایان نامه کارشناسی کاهش هزینه و بهبود کیفیت ولتاژ + DVR بدون ترانسفورماتور همراه با اینورتر چند سطحی H + پایان نامه کارشناسی بهبود کیفیت ولتاژ با DVR بدون ترنسفورمر + پایان نامه کارشناسی بهبود کیفیت ولتاژ با DVR بدون ترنسفورمر + پایان نامه کارشناسی بهبود کیفیت ولتاژ با DVR بدون ترنسفورمر+ پایان نامه کارشناسی بهبود کیفیت ولتاژ با DVR بدون ترنسفورمر
دیدگاه ها